Hvordan redusere LED-skjermens lysforurensning?

Hvordan redusere LED-skjermens lysforurensning?

Årsaker til lysforurensning av LED-skjerm

Løsning på lysforurensning forårsaket av LED-skjerm

LED-skjerm er mye brukt i skjermrelaterte bransjer som utendørsreklame på grunn av fordelene, inkludert høy luminans, bred visningsvinkel og lang levetid.Den høye luminansen fører imidlertid til lysforurensning, som er en defekt på LED-skjermen.Lysforurensningen forårsaket av LED-skjermer er internasjonalt delt inn i tre kategorier: hvit lysforurensning, kunstig dagtid og fargelysforurensning.Forebygging av lysforurensning av LED-skjermer bør tas i betraktning under designprosessen.

Årsaker til lysforurensning av LED-skjerm

https://www.avoeleddisplay.com/fixed-led-display/
Først av alt, for å forhindre og kontrollere lysforurensning, la oss oppsummere årsakene til dannelsen, generelt av følgende grunner:

1. LED-skjermen er så stor i areal at den blokkerer observatørens sikt som en gardin eller en vegg.Jo nærmere observatøren står skjermen, jo større er den betydelige vinkelen, dannet av observatørens standpunkt og skjermen, eller jo mer konvergerende retningen for observatørens syn og skjermens orientering er, desto mer alvorlig blir lysinterferensen skjermen gjør. .

2. Overkommersialismen til LED-skjermens innhold provoserer folks avvisning.

3.Observatører med ulike kjønn, aldre, yrker, fysiske forhold og psykiske forhold vil ha ulike nivåer av følelser på interferenslys.For eksempel er de som ofte eksponeres for fotosensibilisator og pasienter med øyesykdommer mer følsomme for lys.

4. Den høye lysstyrken til LED-skjermer som blender i det dunkle miljøet fører til at folk ikke tilpasser seg delvis lysstyrke.En LED-skjerm med en lysstyrke på 8000 cd per kvadratmeter i den mørke natten vil resultere i alvorlig lysinterferens.Siden det er betydelige forskjeller i belysningen på dagtid og natt, vil en LED-skjerm med uforanderlig luminans utstråle forskjellige nivåer av interferenslys over tid.

5. Raskt skiftende bilder på skjermen vil føre til øyeirritasjon, og det samme gjør høymetningsfarger og stive overganger.

Løsning på lysforurensning forårsaket av LED-skjerm

Lysstyrken til LED-skjermen er den viktigste årsaken til lysforurensning.Følgende sikkerhetsbeskyttelsesmetoder bidrar til å løse lysforurensningsproblemet effektivt.

1. Vedta selvjusterbart luminansregulerende system

Vi vet at lysstyrken i omgivelsene varierer mye fra dag til natt, fra tid til annen og fra sted til sted.Hvis LED-skjermens luminans er 60 % større enn omgivelsesluminansen, vil øynene våre føles ubehagelige.Skjermen forurenser oss med andre ord.Utendørs luminansinnsamlingssystem fortsetter å samle inn omgivelsesluminansdata, i henhold til hvilke programvaren til skjermkontrollsystemet automatisk beregner riktig skjermluminans.Forskning viser at når menneskelige øyne er vant til omgivelsesluminansen på 800 cd per kvadratmeter, er luminansområdet som menneskelige øyne kan se fra 80 til 8000 cd per kvadratmeter.Hvis objektets luminans er utenfor området, trenger øynene flere sekunders justering for å gradvis se det.

2. Korreksjonsteknikk for gråtoner på flere nivåer

Kontrollsystemet til vanlige LED-skjermer har en fargedybde på 8bit slik at fargene på lavt grånivå og fargeovergangsområdene ser stive ut.Dette resulterer også i feiljustering av fargelys.Kontrollsystemet til nye LED-skjermer har imidlertid en 14-bits fargedybde som forbedrer fargeovergangen betydelig.Det gjør fargene dempet og hindrer folk i å føle lyset ubehagelig når de ser på skjermen.Lær mer om gråtonene til LED-skjermer her.

3. Hensiktsmessig installasjonssted og rimelig skjermområdeplanlegging

Det bør foreligge en opplevelsesorientert plan basert på sammenhengen mellom synsavstand, innsynsvinkel og skjermareal.I mellomtiden er det spesifikke designkrav for visningsavstand og visningsvinkel på grunn av bildestudier.En LED-skjerm bør være rimelig utformet, og disse kravene bør oppfylles så mye som mulig.

4. Innholdsvalg og design

Som en slags offentlig media brukes LED-skjermer til å vise informasjon, inkludert kunngjøringer for offentlige tjenester, annonser og instruksjoner.Vi bør screene innhold som oppfyller kravene fra publikum for å unngå at de blir avvist.Dette er også et viktig aspekt i bekjempelsen av lysforurensning.

5. Nåværende standard for luminansjustering

Den alvorlige lysforurensningen forårsaket av utendørs skjermer er for lyse og påvirker til en viss grad livene til de omkringliggende beboerne.Derfor bør de relevante avdelingene utstede standarder for justering av LED-skjermens luminans for å styrke lysforurensningskontrollen.Eieren av LED-skjermen er pålagt å aktivt justere skjermens luminanseffekt i henhold til omgivelsesluminansen, og høy lysstyrke i den mørke natten er strengt forbudt.

6. Reduser blue-ray output

Menneskelige øyne har ulik visuell oppfatning mot forskjellige bølgelengder av lys.Siden kompleks menneskelig oppfatning av lys ikke kan måles med "lysstyrke", kan irradiansindeksen introduseres som kriteriet for sikker synlig lysenergi.Menneskelige følelser overfor blåstråler kan ikke tas som det eneste kriteriet for å måle lysets effekt på menneskelige øyne.Utstyr for måling av bestråling bør introduseres og det vil samle inn data for å svare på påvirkningen av utgangsintensiteten for blått lys på visuell persepsjon.Produsentene bør redusere blue-ray-utgang og samtidig sikre skjermens skjermfunksjoner, for å unngå å skade menneskelige øyne.

7. Lysfordelingskontroll

Effektiv kontroll av lysforurensning forårsaket av LED-skjerm krever en rimelig plassering av lyset fra skjermen.For å unngå hardt lys i delvis område, bør lyset som utstråles av LED-skjermen spres jevnt i synsfeltet.Det krever strenge restriksjoner på retningen og omfanget av lyseksponering i produksjonsprosessen.

8. Express sikkerhetsbeskyttelsesmetode

Sikkerhetsregler bør merkes i bruksanvisningen til LED-skjermprodukter, med fokus på riktig justering av skjermens luminans og skaden som kan forårsakes av å se på LED-skjermen i lang tid.Hvis det automatiske luminansjusteringssystemet går ut av drift, kan lysstyrken justeres manuelt.I mellomtiden skal sikkerhetstiltak mot lysforurensning gjøres kjent for publikum for å styrke deres selvbeskyttelsesevne.For eksempel kan man ikke stirre lenge på skjermen og trenger å unngå å fokusere på detaljene på skjermen, ellers vil lyset fra LED fokusere på øyet og danne lyse flekker, og noen ganger vil det føre til netthinneforbrenning.

9. Forbedre produktets ytelse og kvalitet

For å sikre ytelsen til LED-skjermprodukter, er det nødvendig å trappe opp testen av produktenes luminans i innendørs og utendørs miljø.Under innendørsprosessen må testpersonell se på skjermen på nært hold for å se om det er noen problemer med detaljene, iført mørke solbriller med lysstyrkedemping på 2 til 4 ganger.Mens du er i utendørsprosessen, bør lysstyrkedempningen være 4 til 8 ganger.Testpersonell må bruke sikkerhetsvern for å utføre testen, spesielt i mørket, for å holdes unna hardt lys.

For å konkludere,som en slags lyskilde fører LED-skjermer uunngåelig til lyssikkerhetsproblemer og lysforurensning i drift.Vi bør ta rimelige og gjennomførbare tiltak for å eliminere lysforurensning forårsaket av LED-skjermer for effektivt å forhindre at LED-skjermer skader menneskekropper, på grunnlag av omfattende analyse av lyssikkerhetsproblemet.Derfor, i tillegg til å beskytte helsen vår, kan det også bidra til å utvide bruksområdet for LED-skjermer.


Innleggstid: 16. februar 2022